NFT wereld

NFT wereld

Wat is (een) NFT?

NFT staat voor Non Fungible Token.

Ok, dat zegt je waarschijnlijk nog steeds helemaal niets. We gaan het je op deze pagina allemaal uitleggen; Wat is een NFT, wat kun je er mee en waarom zou ik er iets mee moeten? 

Stel je even het volgende voor: Je bent in het huis van je oude tante en op zolder vind je een oud schilderij. Jouw tante heeft het schilderij ooit gekregen en is dus de eigenaar van het schilderij. Simpel toch?

Een NFT is eigenlijk hetzelfde, alleen dat voor een DIGITAAL product! In  het Nederlands is het een “niet vervangbaar token”. Je kunt een NFT dus zien als een koppeling van een digitaal bestand met een eigenaar! En dat digitale bestand kan van alles zijn; een digitaal plaatje (bijvoorbeeld een .JPG of .GIF bestand), een website URL, maar ook bijv. een tweet, een stukje land in een game of MP3 bestand!

Omdat we in een digitaal tijdperk leven, zullen NFT’s steeds belangrijker worden. 

Wat is een NFT

Is NFT een (nieuw) betaalmiddel?

Nee, het is heel belangrijk om te weten dat een NFT geen betaalmiddel is zoals geld of crypto valuta. Je kunt het eigenlijk zo zien dat een NFT een (digitaal) goed is;

Dat schilderij van je oude tante heeft een bepaalde waarde, maar je kunt niet zo maar met dat schilderij naar de supermarkt gaan om er je boodschappen mee te betalen. Je zal dus eerst het schilderij moeten verkopen op een veiling of op een marktplaats. 

Een NFT is dus net als het schilderij geen betaalmiddel, maar heeft wel een bepaalde waarde.

Waarom zijn NFT's zo populair?

De reden waarom NFT’s zo populair zijn is omdat je NFT’s kunt kopen en weer kunt verkopen. Je kunt er in handelen net zoals je een (oud) schilderij kunt vinden (of kopen) en kunt doorverkopen. De kans dat jij een oude tante hebt met een (duur) schilderij is niet zo groot. Maar de kans dat je oude tante een kamer vol met oude schilderijen heeft is helemaal klein. 

NFT’s zijn echter heel eenvoudig te kopen. En, net als bij het schilderij kun je dit later weer met winst verkopen. En juist omdat er op dit moment een enorme handel is in NFT’s, zijn de NFT’s nu zo populair. En niet raar, als je bedenkt dat deze handel je duizenden euro’s kan opleveren!

Hoe of waar koop je NFT's

Net als het voorbeeld met het schilderij koop en verkoop je NFT’s op een handelsplaats. Er zijn een aantal grote site’s waar je terecht kunt om je NFT’s te kopen en te verkopen. Op dit moment is de website OpenSea.io de grootste handelsplaats ter wereld. Ook grote reuzen als Binance heeft zijn eigen NFT marktplaats. Leer hier meer over hoe je een NFT koopt.

Een NFT kopen is op zich niet moeilijk. Maar een NFT kopen om deze SUCCESVOL te verkopen is een ander verhaal. Op deze website gaan we daar dieper op in, want dat het een zeer lucratieve handel is kunnen we inmiddels bevestigen. Winsten van duizenden euro’s per verkoop is geen uitzondering!

Download de GRATIS NFT gids hier

Vul hier je naam en je mailadres in en we sturen je de gratis gids direct op

Wij zullen jouw mailadres respecteren en NOOIT misbruiken. Wij houden ook niet van SPAM!