NFT wereld

NFT wereld

Hoe kun je een NFT Kopen?

Hoe kun je een NFT kopen

Wil jij ook in de NFT wereld stappen? Verstandige keuze (vinden wij, geen financieel advies!!). Want de NFT markt staat nog volledig in de kinderschoenen en er is momenteel een enorme mogelijkheid om (veel) geld te verdienen in de NFT’s. Maar hoe werkt het dan?

Hoe kun je een NFT kopen? We gaan het je uitleggen, het is veel makkelijker dan je denkt!

Digitale rekening

 1. Het allereerste wat je moet hebben is natuurlijk wat geld om een NFT te kunnen kopen. Alleen… een NFT kun je niet zo met iDeal of in euro’s kopen. Nee, NFT’s worden verhandeld via de blockchain en dus zal je een digitale rekening ofwel een WALLET moeten hebben! En omdat NFT’s voornamelijk verhandeld worden  in de cryptomunt Ethereum is het handig om een goede Ethereum wallet te hebben. De meest populaire wallet en de wallet die wij zelf ook gebruiken is een METAMASK wallet.

Je hoeft overigens niet via het Ethereum netwerk te kopen, je kunt ook gebruik maken van het Solana netwerk. In dat geval kun je beter een Phantom wallet gebruiken. Nogmaals, wij hebben een MetaMask wallet.

 • Ga hiervoor naar metamask.io.
 • Klik op de Download Now knop
 • Volg de stappen en creeër een wachtwoord
 • Dan kom je in een scherm waar je een wallet kunt aanmaken. Klik op Create a wallet
 • BELANGRIJK: Nu zie je een scherm met 12 woorden op een rij. Dit is jouw unieke “secret phrase”. Schrijf dit op, print het uit of noteer dit ergens. Als je ooit opnieuw moet inloggen dan heb je deze 12 woorden nodig! GEEF DEZE 12 WOORDEN NOOIT aan iemand!! Hiermee kunnen ze in jouw wallet en dus alles doen. Dus nooit deze 12 woorden aan iemand geven!
 • Nu zal je een check moeten doen zodat Metamask zeker weet dat je die 12 woorden hebt opgeschreven.
 • Klaar. Er zal een klein icoontje van een vos in je browser komen. Als je hierop klikt opent je wallet!

Geld naar je rekening sturen

De volgende stap is natuurlijk om geld naar je zojuist gemaakte wallet te sturen. Zoals we hierboven al even genoemd hebben kun je een NFT niet in Euro’s (of dollars) kopen, maar werkt het via de blockchain. Oftewel, je moet crypovaluta hebben.

Dit is echter super makkelijk om te doen: 

 1. Ga naar een Nederlandse crytobroker (zoals Bitmymoney of Bitvavo (of één van de vele andere))
 2. Maak daar, als je dat nog niet hebt, een account aan en verifieer jezelf
 3. Maak geld over via iDeal
 4. Koop via die broker Ethereum (dat wijst voor zich)
 5. Open je metamask wallet en klik daar op het “account 1” blokje. Hiermee kopieer je jouw unieke wallet adres.
 6. Ga naar je broker en druk op overmaken, opnemen of transfer (dit zal voor elke broker iets anders zijn). 
 7. Vaak moet je nu een nieuw wallet adres aanmaken. Dus druk op “add wallet” (nogmaals, dit is voor elke broker anders, maar het idee is hetzelfde!)
 8. Plak daar je wallet adres in (dat is een hele serie getallen en letter).
 9. Druk op transfer en binnen enkele tijd staat het geld nu in je MetaMask wallet.

Waar koop je nu je NFT?

Nu je geld op je Metamask hebt staan is het tijd om op zoek te gaan naar de NFT die je wilt kopen. Er zijn in principe 2 manieren hoe je een NFT kunt kopen. 

De eerste en meest veilige manier is om gebruik te maken van een soort marktplaats. Er zijn verschillende marktplaatsen, maar de meest bekende en de grootste is OpenSea! Via Opensea kun je je wallet koppelen (dat is 100% veilig) en vervolgens kun je op zoek gaan naar je NFT en deze aan- en verkopen!

De tweede manier om een NFT te kopen is via een website die een bepaald project, met daarin uiteraard NFT’s, heeft opgestart. Je dient dan je wallet te koppelen aan die site en kun je super makkelijk een NFT kopen.

 

Wel even goed opletten!

Er zijn op dit moment heel veel mensen die nog heel nieuw zijn in de NFT wereld en helaas zijn er altijd mensen met slechte bedoelingen die daar misbruik van willen maken. Handelen in NFT’s is niet eng en zeker financieel zeer aantrekkelijk, maar we willen je heel graag even waartschuwen voor een aantal veel voorkomende “scams”! TRAP ER NIET IN.

 1. Koppel NOOIT zomaar je wallet aan een website zonder dat je weet dat deze set écht en legit is! Je zal niet de eerste zijn die zijn wallet leeg getrokken is omdat deze gekoppeld is aan een scam website! Een goede manier om dit te beveiligen is je wallet koppelen aan een hardware wallet. Op die manier MOET jij altijd een transfer bevestigen! Wij doen overigens altijd aankopen via Opensea en koppelen NOOIT onze wallet aan een site. Nooit!
 2. In OpenSea kan iedereen een set aanmaken en verkopen. Het gebeurt vaak dat een populaire set wordt “gekopieerd”. Als jij dan (nietsvermoedend) op zoek gaat naar de set om een NFT te kopen kan het zijn dat je in de kopie set komt die dus waardeloos is. Dat kun je zien door te kijken naar het AANTAL NFT’s in de set. Een populaire set heeft vaak enkele duizenden objecten. De kopie set heeft er maar enkele tientallen.

 

We hopen niet dat we je bang maken, want er is echt heel veel geld te verdienen in de NFT wereld, maar willen je wel graag waarschuwen. Het zou zonde zijn als je wegblijft uit de NFT wereld door een nare ervaring.

Meer leren over NFT's en hoe je hier in handelt?

Bovenstaande info is echt de basis info hoe je een NFT koopt. Veel belangrijker is mogelijk waarom je een specifieke NFT koopt en hoe je deze met winst kunt verkopen. Want dat er flinke winsten mee te maken zijn is echt bewezen door de vele cursisten in de NFT Secrets cursus.

Zelden zijn wij dan ook zó positief geweest over een cursus als de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren. Letterlijk alles komt voorbij in zijn cursus en je gaat echt alles leren over NFT’s en vooral hoe je deze koopt en verkoopt met winst! 

Wij zelf zitten ook in de NFT Insider en kunnen zeggen dat we met de winsten die we behaald hebben de cursus DIK en dik hebben terugverdiend. En wij zijn geen uitzondering. Je wordt automatisch lid van een community waarin flips (in- en verkoop) van NFT gedeeld worden door leden en je kan zien dat het voor iedereen mogelijk is. 100% aanrader.

Betrouwbare cursus met ALLE tips en tricks is de NFT Secrets!

GRATIS TRAINING